per a qui?:

Nens i nenes representants de l'Emplaça't i equips docents de les escoles

on?:

Montcada i Reixac

quan?:

març 2015 - setembre 2016

qui promou?

Diputació de Barcelona (àrea d'educació) i Ajuntament de Montcada i Reixac

L'Emplaça't és el procés participatiu amb infants que s'ha realitzat a Montcada i Reixac, fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona i l'equip d'Urbanins amb la implicació de les escoles, representants dels nens i nenes i famílies del municipi.

Neix amb un doble objectiu. Per una banda, el de ser una prova pilot que permeti assajar l'estructura del Consell d'Infantsper implantar-lo de cara al curs 2016-17; i per l'altra, el compromís electoral de l’actual govern de renovar un espai públic infantil del municipi.

Com a prova pilot del futur Consell d’Infants, la voluntat del procés ha estat la d'establir un diàleg fluid entre els diferents agents que conformen la comunitat educativa de Montcada i Reixac. Els principals protagonistes, com no podia ser d'una altra manera, han estat els infants del poble, i també s'ha considerat l'opinió de les famílies. Però a nivell organitzatiu ha estat bàsica la col·laboració directa entre l'Ajuntament i les escoles (equip directiu i tutors/es), doncs és l'encaix entre ambdues peces el que garanteix l'èxit d'una estructura de participació d'aquestes característiques, tant pel que fa al propi funcionament, com als resultats als quals s'arriba.

Per tal de renovar l’espai infantil, l’estratègia ha estat, doncs, implicar els infants del poble en un procés de transformació urbana concret. L’àmbit escollit pel consistori ha estat la plaça Lluís Companys, per la seva centralitat, la freqüència d’ús infantil de l’espai i també perquè els serveis tècnics de l’Ajuntament ja havien plantejat la seva reforma prèviament i havien començat a esbossar propostes.

El projecte de reforma de la plaça Lluís Companys consta de tres fases. La primera, objecte d'aquest treball, ha consistit en el procés participatiu amb nens i nenes per tal de construir un discurs compartit entorn de la plaça i plantejar unes línies de proposta consensuades. En base a això, comença la fase 2, en la qual s'abordarà el document executiu que es redacta des dels serveis tècnics municipals. Finalment, aquest document permetrà donar lloc a la fase 3, de desenvolupament de l'obra, prevista per l’any 2017.

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now