top of page

Inici de l'Emplaça't, a Montcada i Reixac

Hem començat l'EMPLAÇA'T!

És un procés participatiu amb els representants de tots els nens i nenes de 5è de Montcada i Reixac, que farà possible incloure el seu punt de vista al projecte de millora de la plaça Lluís Companys del municipi. La iniciativa és una prova pilot per implantar el Consell d'infants al municipi, de cara al curs que ve.

A la sessió del passat dia 20 d'abril, els consellers es van començar a conèixer entre ells i se’ls va transmetre el paper i responsabilitat que tenen en relació al projecte. La seva implicació amb el disseny de la plaça farà possible que la transformació d’aquest espai tingui en compte la percepció dels usuaris, aspecte clau pel seu bon funcionament quotidià. D’altra banda, són representants del seu grup classe, per tant la seva tasca també és cercar el consens i transmetre conclusions al Consell d’Infants.

A través de la dinàmica en grups reduïts, van debatre el suport físic més adequat per diferents activitats que fem a l’espai públic, com podrien ser els paviments adients pels espais de circulació o la vegetació recomanable pels espais de descans. D’aquesta manera es van començar a familiaritzar amb les eines de disseny urbà.

Tot visitant la plaça Lluís Companys, van anar observant l’espai en base als aspectes treballats i van apuntar primeres percepcions, van detectar certs problemes; en definitiva, van iniciar la diagnosi de la plaça. Les idees sorgides no són il·lusions impossibles, són conscients que han d’escollir els elements i les activitats que podrà acollir l’espai; saben que no són els únics usuaris de l’espai públic i que les propostes els han de tenir en compte tots. Van apuntar que la pròpia plaça podria generar l’energia necessària pel seu funcionament, ser energèticament autosuficient; van descartar ubicar-hi un pipi-can perquè consideren que hi ha llocs més adequats al municipi i van detectar que les activitats de la plaça estaven ubicades de manera desordenada.

La seva tasca per la propera sessió que tindrà lloc el proper dia 11 de maig és, d’una banda, fer arribar un qüestionari a les famílies per tenir més informació sobre la percepció general de la plaça; i de l’altra, transmetre als seus companys de classe el que han fet i encetar el debat dels aspectes que els agraden i els que no, de la plaça Lluís Companys. Amb les conclusions que extreguin a classe, el proper dia es podrà cloure la fase de diagnosi i iniciar el plantejament de les propostes.

Busca per temes
Arxiu
Publicacions recents
Última publicació
bottom of page