top of page
TALLER DE PRIMÀRIA

+

+

+

FEM CIUTAT

 

El taller té per objectiu explicar als més petits què és l’urbanisme i per què serveix i fer-los conscients de la importància de la ciutat i la vida col·lectiva.
Actualment és habitual sentir parlar d’urbanisme al nostre dia a dia i als mitjans de comunicació, com a concepte associat normalment a la corrupció i especulació, però és molt més que això.
Volem explicar als nens i nenes per què cal planificar les ciutats abans de construir-les i la importància que tenen aquestes decisions en la nostra vida quotidiana. Volem que sàpiguen per què les ciutats on vivim ara són com són i com han evolucionat fins aquí.
Volem que entenguin que tenim uns espais comuns que compartim; des dels carrers i les places fins als equipaments públics que utilitzem, i que són tots producte de les nostres necessitats.
D’altra banda volem transmetre’ls la idea que les ciutats no les governa una sola persona, sinó que es gestionen a través d’un engranatge molt complex format per l’administració, la política, els tècnics, les eines legals, les associacions i els usuaris, entre d’altres.

 

_CONTINGUTS:

ORIGEN I EVOLUCIÓ DE LA CIUTAT

Projectem un vídeo sobre el procés històric d'un paisatge per explicar el perquè, l'origen i l'evolució de les ciutats i la vida urbana.

En aquesta història es diferencien vuit etapes bàsiques de la ciutat de les quals n'exposem tant les característiques físiques de la ciutat com la manera de viure de les persones.

 

MODELS DE CIUTAT

A través de l'exemple de diferents ciutats actuals, parlem de models de ciutat: ciutat en alçada, ciutat compacta i ciutat dispersa.

 

 

_APLICACIÓ: 

FER CIUTAT

Juguem a construïr ciutat. En grups de 8-10 alumnes projectem i fem créixer la ciutat, seguint els conceptes tractats anteriorment.

Cada ciutat té quatre equips d'urbanistes que han d'anar completant el màxim d'illes possible amb diferents tipologies d'edificació, partint del nucli antic.

Els jugadors també han de tenir en compte que, a part de l'objectiu individual, han de fer que la seva ciutat, en conjunt, disposi de forces places, parcs i equipaments que utilitzaran tots els seus habitants. Aquest aspecte és el que permetrà valorar quina és la millor ciutat, entre les tres veïnes.

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page