top of page
Tallers d'urbanisme i ciutat

EXPERIMENTAR PER APRENDRE

 

Els tallers es basen especialment en uns principis educatius, que són el punt de partida per idear i donar forma a les diferents activitats que inclouen.
La vida de l’home es regeix bàsicament per desenvolupar dues funcions, la biològica i la social. L’objectiu, en el primer cas, és la supervivència; i és en el segona, en la funció social o relacional on l’aprenentatge hi juga un paper fonamental. Partint d’aquesta premissa, considerem que la millor manera d’educar és la que aconsegueix la mínima distinció entre el moment i espai de l’aprenentatge i el de viure.
Ens interessa l’aprenentatge basat en l’observació de l’entorn i les experiències quotidianes; aquell en el qual es salten els murs de la pròpia escola i és el barri, l’entorn de cadascú o les vivències, el que ensenya. No podem pretendre donar als més petits una norma; no és el nostre objectiu instruir-los amb la nostra visió de les coses i avaluar-los des d’un punt de vista mercantilista, a través de la quantificació.
Considerem que la nostra aportació com a educadors és proporcionar-los les eines que els han de donar mecanismes per formar-se com a persones, ser lliures i perquè puguin respondre així al que passa al món. Nosaltres els podem explicar el que sabem, però és bo que mesurem el grau de governabilitat que els imposem amb les nostres idees, ja que és precisament des de la ignorància d’on hi ha més capacitat de generar-ne de noves; la infància disposa d’una estructura mental amb molta imaginació potencial, que interessa que canalitzin de la manera més lliure possible.

 

METODOLOGIA PER L'APRENENTATGE

MATERIAL DIDÀCTIC

 

Els tallers d'Urbanins requereixen de la participació directa dels nens i nenes, i una de les eines bàsiques que utilitzem per garantir-la és el material físic utilitzat en cada una de les nostres activitats. 

El material de suport és original; ideat, dissenyat i materialitzat per nosaltres amb l'objectiu que motivi i convidi a utilitzar-lo. Es tracta d'elements pensats i elaborats expressament per a les activitats que duem a terme, de manera que el que expliquem, i el que els nens i nenes poden veure, sentir i tocar, pertany a una mateixa família, i així també es facilita la comprensió de les idees que volem transmetre.

bottom of page