top of page

PEDAGOGIA

tallers d'urbanisme i ciutat

PARTICIPACIÓ

espais d'intercanvi

...COM HO FEM?

 

"Es tracta d'aconseguir posar els ulls a l'alçada dels infants, per no perdre de vista a ningú"   F. Tonucci

 

 

ELS INFANTS SÓN USUARIS DE LA CIUTAT ACTUAL

 

Des d'Urbanins creiem que les ciutats s'han de transformar amb l'objectiu principal de facilitar el desenvolupament de la vida dels seus habitants. Són molts els col·lectius inclosos a la ciutat, però nosaltres centrem la mirada en els més petits.

Els infants són uns fervents observadors de la ciutat, ja que s’hi mouen sempre agafats de la mà dels pares o els avis, sense pensar cap a on van, per on hi van o què faran després, deixant-se arrossegar sense cap més preocupació que percebre el seu entorn; fan un ús intensiu i singular de l’espai públic, i per tant ens interessa recollir tant les seves demandes com les seves necessitats. Són els principals representants del futur, però no volem deixar-los a la sala d’espera per ser adults, sinó considerar-los també part del present.

 

 

ELS INFANTS SÓN HEREUS DE LA CIUTAT QUE FEM

 

Des d'Urbanins creiem que és important que els nens i nenes experimentin el debat sobre l'espai urbà durant l'aprenentage i posin en valor la vida col·lectiva, de manera que s'habituïn a ser critics, participar i implicar-se en les qüestions urbanes. Confiem que, si aconseguim fer rodar les dinàmiques participatives dels més joves, la inèrcia farà que aquesta pràctica no tingui fre, i entre tots farem millors ciutats.

 

 

ELS INFANTS SÓN DINAMITZADORS DE LA VIDA URBANA

 

Des d'Urbanins creiem que els infants són un col·lectiu amb un gran poder de mobilització, no només per la seva predisposició a participar activament en les activitats, sinó també per la capacitat d'involucrar altres grups poblacionals. Així doncs, la seva presència en els processos participatius és clau per a una bona dinamització d'actes públics i per garantir la màxima implicació dels agents que hi han d'intervenir.

TRANSFORMACIONS URBANES

Camí Escolar +

projectes en marxa (2019)

Publicacions recents

CONSULTA ELS PROJECTES ON ESTEM POSATS...

bottom of page