top of page

+

+

+

+

+

+

IMG_20181130_112303_312.jpg

Urbanins és un col·lectiu format per urbanistes, que treballa la relació dels infants i adolescents amb la ciutat i el territori. La iniciativa és sorgida de la convicció que la ciutat és cosa de tots i totes, inclosos els més petits, i té una gran influència en les vides dels propis habitants; i aquesta és la idea que es transmet i s’aplica a través de les experiències urbanes amb infants.

Com treballem? Són tres els principis bàsics que porten a un grup d’arquitectes, urbanistes , geògrafs i altres professionals a orientar la nostra dedicació professional al món dels infants i adolescents:

ELS INFANTS SÓN

USUARIS DE LA CIUTAT ACTUAL

ELS INFANTS SÓN

HEREUS DE LA CIUTAT QUE FEM

ELS INFANTS SÓN

DINAMITZADORS DE LA VIDA URBANA

Des d’Urbanins creiem que les ciutats s’han de transformar amb l’objectiu principal de facilitarel desenvolupament de la vida dels seus habitants, i en especial la dels més petits.

 

Els infants són uns fervents observadors de la ciutat, la viuen sense pensar cap a on van, per on hi van o què faran després, deixant-se arrossegar sense cap més preocupació que percebre el seu entorn; fent un ús intensiu i singular de l’espai públic. Són els principals representants del futur, però no volem deixar-los a la sala d’espera per ser adults, sinó considerar-los també part del present.

Des d’Urbanins creiem que és important que els nens i nenes experimentin el debat sobre l’espai urbà durant l’aprenentatge i posin en valor la vida col·lectiva, de manera que s’habituïn a ser crítics, participar i implicar-se en les qüestions urbanes.

 

Confiem que, si aconseguim fer rodar les dinàmiques participatives dels més joves, la inèrcia farà que aquestapràctica no tingui fre, i entre tots farem millors ciutats.

Des d’Urbanins creiem que els infants són un col·lectiu amb un gran poder de mobilització, no només per la seva predisposició a participar activament en les activitats, sinó també per la capacitat d’involucrar altres grups poblacionals.

 

Així doncs, la seva presència en elsprocessos de presa de decisions és clau per a una bona dinamització d’actes públics i per garantir la màxima implicació dels agents que hi han d’intervenir.

bottom of page